--------------------------------------------------------------------------------

FEBRER 2010

Temes tractats
  • Cercar adreces web per treballar amb els alumnes nouvinguts
  • Penjarem a la pàgina web de l'escola els treballs de Sant Antoni que s'hagin fet a les aules.En principi ja tenim insertat treballs de: Infantil Música 4tC 5è B 6è A 6è B
  • Dia 23 de febrer hem d'anar a fer una ponència al CEP de Mancor per parlar sobre l'ús de les TIC al nostre centre. Es demana als mestres que vulguin presentar algun treball fet pels seus alumnes es posin en contacte amb na Margalida Nicolau.

Normes per utilitzar els portàtils del 3r cicle

  • El carret d’ordinadors ha d’estar tancat en clau quan el mestre no és dins l’aula.


  • Durant un període de vacances llarg, els carrets de portàtils restaran a la sala d’informàtica per més seguretat.


  • Cada un dels ordinadors, ratolí i auriculars ha d’estar assignat amb un numero i un alumne


  • Elaborar un llistat on hi hagi la relació de tots els alumnes de 3r cicle amb el número d’ordinador assignat


  • Cada alumne NOMÉS podrà utilitzar el seu ordinador, ratolí i auriculars, en el cas que es quedi sense, en cap cas podrà utilitzar el d’un altre.


  • Els ordinadors sobrants, que no corresponen a cap alumne, es guardaran dins la funda protectora i se li assignarà el nom de mestre.


  • Cada un dels portàtils ha de dur una etiqueta identificativa perquè li sigui més fàcil a l’alumne identificar el seu ordinador.


  • Els alumnes sempre guardaran l’ordinador al seu casiller i només el connectaran en cas que li restin menys de dues hores de bateria


  • En cas que hi hagi alguna incidència s’avisarà, en primer lloc, a la coordinadora TIC, i en el cas que no sigui possible una solució la coordinadora TIC passarà la incidència a l’equip directiu per tal de posar-hi solució.


  • Quan no utilitzem el projector, no apagar-lo ja que ell mateix es posa en stan-by. Això allarga la vida de la bombilla.



La integració de les TIC en el currículum



Progressivament s’han d’anar integrant les noves tecnologies en els programes dels cursos a tots els nivells.
Aquesta integració de les TIC, que obeeix als requeriments de l'actual "societat de la informació" i pretén capacitar els joves per desenvolupar-se en el món digital.

L’objectiu de les Activitats TIC no és que els nens aprenguin informàtica a l'escola sinó que utilitzin les eines que posa a la seva mà la informàtica per a expressar-se, comunicar, crear, pensar i escriure a tots els nivells i de manera integral.

Per això des de la Comissió d’Informàtica ens hem proposat fer una revista virtual que tengui com a objectiu principal

Difondre i compartir pràctiques de l’ús de les TIC


Per fer possible aquesta publicació els mestres de l’escola s’haurien de programar una activitat TIC d’acord amb els seus alumnes i el seu currículum.

Aquesta activitat ha d’estar en format digital per ser publicada per la festa de Sant Jordi (23 d’abril)



Exemples de possibles activitats

https://sites.google.com/site/lesticalceipcancanto/
http://www.tressisens.net/TAC/tac.htm De les TIC (Tecnologies de la informació i la comunicació) a lesTAC (Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement).
http://activitatstac.blogspot.com/